انجمن ملی سرطان آمریکا به تازگی برای سرطان کلیه (در آمریکا ) در سال ۲۰۲۰ ارزیابی جدیدی انجام داده است: این ارقام شامل تمامی سرطانهای کلیه و لگنچه کلیه میباشد.
اکثر افراد دارای سرطان کلیه مسن میباشند. سن میانگین افراد تشخیص داده شده ۶۴ میباشد که اکثر افراد بین سن ۶۵ تا ۷۴ تشخیص داده شده اند. سرطان کلیه در افراد جوانتر از ۴۵ شایع نمیباشد.
سرطان کلیه در مردان حدود دو برابر زنان شایع است و همچنین بیشتر در سیاه پوستان و سرخپوستان آمریکایی شایع میباشد.
سرطان کلیه جز ۱۰ سرطان شایع در مردان و زنان میباشد. در کل، خطر بیمار شدن به سرطان کلیه در عمر مردان حدود ۱ فرد در ۴۶ نفر (۰۲/۲ درصد) میباشد. خطر ابتلا در زنان حدود ۱ فرد از ۸۲ نفر ( ۰۲/۱ درصد) میباشد.
درباره ی عوامل موثر و بیماری هایی که خطر ابتلا به سرطان کلیه را افزایش میدهد، بیشتر بخوانید.
به دلایلی که کاملا مشخص نیست، نرخ سرطانهای کلیه جدید از سال ۱۹۹۰ رو به افزایش است، با این حال بنظر میرسد که در چند سال اخیر رو به افول است.
( درباره نحوه تشخیص زود هنگام سرطان کلیه بیشتر بخوانید. ) قسمتی از این افزایش آمار احتمالا بخاطر استفاده از آزمایشهای جدید عکس برداری مانند سی تی اسکن، که عامل مشخص شدن سرطانهایی است که ممکن بود هرگز یافت نشوند، میباشد. میزان مرگ این سرطانها برای سالهای زیادی ثابت باقی مانده است.
برای اطلاعات بیشتر در خصوص میزان بقای ۵ ساله مبتلایان به سرطان کلیه این مقاله را مطالعه کنید
در بسیاری از مراکز پزشکی و دانشگاه ها در سراسر دنیا، دانشمندان همواره در حال انجام تحقیقات، در زمینه های علل بروز، یافت ، تشخیص و درمان سرطان کلیه (کارسینوما سلول کلیویی) هستند.
شایعترین نوع کارسینومای سلول کلیوی (RCC) سلول روشن ( Non-Clear Cell Renal Cell Carcinoma ) نام دارد. حدود ٪۲۰ آنها زیر گونه متفاوتی به نام RCC غیر پاک میباشد. آزمایشهای اولیه نشان میدهد که این سرطانها پاسخ مناسبی به داروهای درمانی تارگت تراپی نشان نمیدهند و خروجی ضعیفی دارند. تحقیقات بیشتری برای فهم اینکه هر زیر گونه RCC سلول غیر پاک رفتار میکند در حال انجام است به امید اینکه این اطلاعات راهنمای درمانهای بهتری برای این گونه سرطان کلیه باشد.
از آن جایی که شیمی درمانی در مقابل سرطان کلیه پیشرفته تاثیر مناسبی ندارد، ترکیبات داروهای سیستم ایمنی بدن، ایمونو تراپی و تارگت تراپی، در حال حاضر اولین انتخاب درمان سرطانهای کلیوی که قابلیت برداشتن آنها توسط جراحی وجود ندارد و یا خارج کلیه پخش شدهاند میباشد. تحقیقات بیشتری برای فهم اینکه چه افرادی با سرطان کلیه بیشترین سود را از تارگت تراپی ، ایمونو تراپی و یا ترکیب آنها میبرند در حال انجام است.
همچنین تجویز داروهای تارگت تراپی قبل عمل (به نام درمان نئو ادجوانت) نیز برای کوچک کردن حجم تومورهای حجیم ، سبک تر کردن عمل جراحی و جلوگیری از گسترش سرطان مطالعه شده است.
این عمل همچنین میتواند به افراد برای حفظ بیشتر عملکرد کلیه خود کمک کند.
دادن داروهای تارگت تراپی بعد عمل (به نام درمان ادجوانت) نیز برای کاهش شانس بازگشت سرطان بیمار در خطر عود بیماری نیز مورد مطالعه قرار گرفت. تا به امروز، سانیتینیب (سوتنت) Sunitinib – Sutent تنها داروی تارگت تراپی است که به این منظور ارتقا یافته است، اما بنظر میآید که به طول عمر افراد کمکی نمیکند.
در کنار پیدایش داروهای جدید و مشاهده بهترین روش برای ترکیب و توالی آنها، یکی از زمینهای اصلی تحقیقاتی پیدا کردن راههای بهتر برای انتخاب بهترین درمان برای هر فرد است. محققان بدنبال فاکتورهایی هستند که ممکن است سرطان فرد را به داروهای خاصی بیشتر پاسخگو کند. این عمل میتواند شانس کمک توسط درمانی را زیاد و شانس درمانی که به فرد کمکی نکند را کاهش میدهد (که میتواند با این حال اثر جانبی داشته باشد).
اثر جانبی شایع در تارگت تراپی فشار خون بالا میباشد. مطالعهای نشان داده افرادی که در هنگام مصرف سانیتینیب دچار فشار خون بالا میشوند، به درمان پاسخ بهتری نسبت به افرادی که فشار خون آنها نورمال مانده است نشان داده اند. تحقیقات بیشتری برای پی بردن به اینکه چه فاکتورهای دیگری که در حین تارگت تراپی دیده شده، میتواند به پیش بینی اینکه سرطان چه افرادی در حال پاسخگویی میباشد یا خیر، کمک کند، تا در صورت نیاز اصلاحاتی انجام شود.
برای کسب اطمینان از روش های درمان موجود در کشور و آگاهای کامل از این آمار بهترین توصیه مشاوره با دکتر متخصص است .
شما همیشه میتوانید با دفتر دکتر نیرومند برای راهنمای بیشتر و گرفتن وقت ملاقات تماس بگیرید