بیماری کلیوی
قلب اندامی ماهیچه ای است که خون را به همه جای بدن شما ” از جمله کلیه ” پمپ میکند تا اکسیژن را به آنها برساند. این کار همه سلول های بدن را زنده و فعال نگه می دارد. برای این کار نیاز به رگ های خونی است که به سیستم گردش خون منتهی می شود. سیستم گردش خون، خون را از قلب به سمت سرتاسر بدن منتقل می کند تا اکسیژن و مواد مغذی را بتوان در بدن پخش کرد. همچنین با استفاده از این سیستم، مواد زائد جمع آوری می شود تا بدن شما بتواند آنها را در مکانی مناسب دفع کند. جالب است بدانید بسیاری از بیماران کلیوی در صورت عدم درمان متاسفانه دچار حمله قلبی می شوند. عملکرد سیستم قلبی عروقی سالم برای عملکرد کلیه شما و بیماری کلیوی بسیار مهم است.
کلیه ها دو عضو لوبیایی شکل بدن شما هستند که معمولا به اندازه مشت های شما هستند. آنها کمی زیر قفس سینه شما و در سمت چپ و راست پهلوی شما قرار دارد. کلیه های شما کارخانه های شیمیایی قدرتمند هستند و به صورت خلاصه کار های زیر را انجام میدهند:
قلب، خون و اکسیژن را به بخش های مختلف بدن شما از جمله کلیه میرساند. کلیه ها خون را تمیز می کنند، مواد زائد و آب اضافی را از خون حذف میکنند.
بدون کلیه، خون شما بیش از حد مواد زائد و آب خواهد داشت. بدون قلب، به کلیه های شما اکسیژن نمی رسد تا بتواند بسیاری از کارهای مهم خود را انجام دهد.
بدون کمک کلیه ها، به قلب شما فشار زیادی وارد میشود و یا به کلی اصلا نمی تواند کار کند. بسیاری از بیماران کلیوی در صورت عدم درمان متاسفانه دچار حمله قلبی می شوند. عملکرد سیستم قلبی عروقی سالم برای عملکرد کلیه شما مهم است.
بیماری قلبی و بیماری کلیوی معمولا بر یکدیگر تاثیر میگذارند. پنج راه تعیین شده است که در آن بیماری قلبی و بیماری کلیوی به هم وابسته اند:
نارسایی قلبی یک وضعیت بالینی است که می تواند از تقریبا هر نوع بیماری قلبی حاصل شود. راه های متعددی وجود دارد که نارسایی قلبی می تواند به بیماری کلیوی منجر شود. مقاله علائم بیماری های کلیه را بخوانید.
در نارسایی مزمن قلب، مقدار خونی که توسط قلب پمپاژ می شود، می تواند کاهش یابد. این می تواند به کاهش حجم خون که توسط کلیه ها فیلتر می شود منجر شود، که باعث کاهش عملکرد کلیه می شود. در چنین شرایطی شما حتما باید برای درمان عملکرد قلب خود به یک فوق تخصص قلب و عروق مراجعه کنید.
برای جبران کاهش قطعی خروجی قلب که اغلب در نارسایی قلبی اتفاق می افتد، تعدادی از تغییرات در سیستم عصبی سمپاتیک و در هورمون هایی که حجم نمک و آب در گردش را کنترل می کنند، یعنی در رنین- آنژیوتانسین- سیستم آلدوسترون اتفاق می افتد .
این تغییرات منجر به افزایش میزان نمک و آب می شود، که در کوتاه مدت می تواند میزان خون رسیدن به ارگان های حیاتی را بهبود بخشد. با این حال، در بلند مدت، این تغییرات نورو امورال منجر به تورم و حتی کاهش بیشتر در خروجی قلب می شود.
بنابراین به طور مداوم، این تغییرات جریان خون را به کلیه ها کاهش می دهد و عملکرد کلیه ضعیف تر می شود .
در نارسایی قلب، کاهش کارایی قلب باعث افزایش فشار داخل رگ ها می شود. فشار خون بالا در ورید های کلیه (رگهای که کلیه ها را تخلیه می کند) باعث می شود که کلیه ها خون را فیلتر کنند. در نتیجه باز هم، عملکرد کلیوی بدتر می شود.
در نتیجه این و دیگر مکانیزم ها، نارسایی مزمن قلبی، چندین تنش بر روی کلیه ها ایجاد می کند که از عملکرد طبیعی آنها جلوگیری می کند و در طول زمان می تواند باعث آسیب دائمی به کلیه ها شود.
از سوی دیگر، بیماری کلیوی اغلب منجر به مشکلات قلبی می شود. دو راه برای بروز این اتفاق وجود دارد:
توجه کنید که هر چه برای کلیه شما مناسب است برای قلب شما نیز خوب است و برعکس.